Poliția Locală Cluj a pus lacătul pe o sală de fitness din Mărăști! Au fost descoperite nereguli majore / Patronul nu s-a obosit să obțină avizele necesare


O sală de fitness de pe strada Fabricii din Cluj-Napoca a fost amendată cu 400 de lei și închisă, prin suspendarea activităţii punctului de lucru, în urma unui control desfășurat de Poliția Locală. 

Polițiștii au constatat că operatorul economic desfăşura activități specifice sălilor de fitness, fără a deţine acord de funcţionare cu aprobarea de orar din partea autorităților publice locale. 

Deși verificările au avut loc în primăvara anului trecut, cazul a ieșit la iveală recent, după ce patronul sălii a decis să amâne puțin momentul închiderii și a contestat  procesul-verbal de constatare și sancționare a contravențiilor în instanță. 

În fapt, prin procesul verbal încheiat la data de 08.05.2024, petenta a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 400 lei și sancțiunea complementară a suspendării activității până la obținerea autorizației, pentru săvârșirea contravenției prevăzute de art. 73 pct. 1 lit. a) rap. la art. 74 din O.G. nr. 99/2000.

În sarcina petentei s-a reținut că, la punctul de lucru din mun. Cluj-Napoca, str. Fabricii nr. 13, (...), desfășura activități specifice sălilor de fitness fără a deține acord de funcționare și aprobare de orar eliberat de Primăria Mun. Cluj-Napoca”, au reținut judecătorii clujeni.

Cu toate acestea, magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca au respins, la data de 28 martie 2025, plângerea contravențională ca neîntemeiată.

În speță, la data constatării contravenției, astfel cum reiese din actele depuse la dosarul cauzei, petenta nu deținea acord de funcționare și aprobare de orar, aceste aspecte nefiind oricum contestate de către contravenientă, motiv pentru care instanța reține că starea de fapt reținută de către agentul constatator este pe deplin dovedită în speță, procesul-verbal fiind în mod temeinic încheiat.

Susținerile petentei referitoare la faptul că a întreprins demersurile necesare în vederea obținerii acordului de funcționare nu sunt relevante și nici de natură a înlătura caracterul contravențional al faptei săvârșite, câtă vreme la data controlului procedura de obținere a acordului de funcționare nu era nici măcar inițiată, deși potrivit legii avea obligația obținerii acordurilor anterior desfășurării oricărei activități comerciale.

Prin urmare, petenta se face vinovată de săvârşirea contravenţiei reţinute în sarcina sa.”, au motivat judecătorii.

Comentarii Facebook

OSZAR »